Navigate / search

Vroeger dacht ik dat mijn beperkingen mijn grenzen waren!

Op 26 november organiseerde het Fieldlab Gehandicaptenzorg (GZ) de 3e editie van het succesvolle MKB-inspiratieontbijt. Collega zorgaanbieder ‘s Heerenloo opende die dag haar deuren voor ons event op een prachtige locatie in Apeldoorn. De organisatie lag in handen van Philadelphia, Siza en ‘s Heerenloo, die hun innovatie krachten bundelen in het Fieldlab GZ. Cliënten waren gastheer en gastvrouw, voor zo’n 150 bezoekers. Een geslaagde editie van dit ontbijt kunnen we wel zeggen. De zaal zat vol met nieuwsgierige ondernemers, experts, zorgaanbieders, onderwijs. Nieuwsgierig naar hetgeen het Fieldlab GZ hen wilde laten zien, horen en ervaren.

Diverse productinnovaties konden live uitgeprobeerd worden, zoals het Fietslabyrint, de Tovertafel of Kinemoto. Speciaal in deze editie was de opzet van een mini-beurs waar productinnovators en bedrijfsleven in gesprek konden met het Fieldlab GZ team. Om zo te verkennen en in sommige gevallen ook direct zaken te doen, in de samenwerking tussen het Fieldlab GZ en bedrijfsleven. Met als hoofddoel innovatie voor cliënten met een verstandelijke en/ of lichamelijke beperking te realiseren. Innovaties om hun leven aangenamer, makkelijker en zelfstandiger te maken. Innovaties om de zorg en begeleiding aan die cliënten toekomst-proof te maken, ofwel aan te laten sluiten de wijze waarop zij hun leven het liefst willen leiden.

Want met de komst van de vele kansrijke mogelijkheden van technologie en nieuwe zorgvormen, veranderen ook die behoeften daarin mee. We zoeken naar een nieuwe mix van -client-zorgprofessional-technologie, samen kunnen zij het leven van veel cliënten persoonlijker, nabijer en doelmatiger maken. Een van de slides in mijn presentatie kan het niet duidelijker weergeven: “Vroeger dacht ik dat mijn beperkingen mijn grenzen waren”, aldus de befaamde ‘Loesje’. Wat zou het mooi zijn als cliënten in de (hopelijk nabije) toekomst terugkijken en dit tegen ons zeggen …. vroeger dacht ik dat mijn beperkingen mijn grenzen waren …. dit is de droom die we voor hen én onszelf willen verwezenlijken!

Ook mensen met een verstandelijke en/ of lichamelijke beperking willen hun leven zo leiden zoals zij dat willen. Daar zet het Fieldlab GZ op in, samen met het bedrijfsleven/ MKB, onderwijs, wetenschap en de zorg. Tijdens het ontbijt onthulden de 3 bestuurders van Philadelphia, Siza en ‘s Heerenloo de nieuwe website www.fieldlabgehandicaptenzorg.nl. Neem er gerust een kijkje en laat je inspireren. Tenslotte geldt: zonder dromen, geen inspiratie, zonder inspiratie geen innovatie. It all starts with an idea, so let’s make good ideas happen!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website