Navigate / search

Websummit 2016 Lissabon

Dit jaar voor het eerst de Websummit bezocht, wat was het gaaf! De Websummit vindt plaats in Lissabon, Portugal en kent ruim 50.000 deelnemers. Een directe link ligt er voor Philadelphia Zorg, de organisatie is als co-creatie partner nauw betrokken bij de beloftevolle Startup Medishell. In een samenwerking tussen de Innovation Playground en zorgmedewerkers & cliënten van Philadelphia Zorg, ontpopte zich Medishell: een slimme pillendoos die zelf aangeeft wanneer het tijd is om je medicatie in te nemen en je actief herinnert wanneer je het per ongeluk toch bent vergeten. Lees hier een recente blog over deze innovatieve samenwerking tussen Philadelphia Zorg en Medishell.

Genoeg te doen dus op de Websummit. Samen met Philadelphia Zorg bestuurder Han van Esch verbleef ik 36 uur in Lissabon, allereerst om onze business partner Medishell te supporten tijdens hun Alpha standdag op 9 november. Waarom Alpha? Omdat Medishell is geselecteerd als één van de 10% meest beloftevolle Startups 2016 van Europa. Een intensieve 36 uur vol mondiale gesprekken, zo heb ik gesproken met entrepreneurs uit o.a. Egypte, Amerika, Ierland, Estland, Tsjechië, Portugal, Oostenrijk, Luxemburg, Zweden. Ontzettend leuk kan ik je vertellen, de sfeer tijdens Websummit is top! Goed georganiseerd en je voelt je er absoluut verbonden, een heerlijke sociale Startup sfeer hing er. Veel gezien, veel gehoord en beleefd.

Met als afsluiter een speciale VIP meeting in de residentie van de Nederlandse Ambassadeur in Portugal. Samen met Startupdelta organiseerde de Nederlandse Ambassade deze avond ter onderlinge verbinding van Nederlandse Startups en potentiele investeerders. Zeer gastvrij en met een bijzondere hoofdgast: Prins Constantijn, waarmee we tegelijk aankwamen en zodoende al de handen hadden geschud voor we überhaupt binnen waren. Dat is natuurlijk altijd leuk en top dat de Prins zich zo inzet voor de Nederlandse Startup successen!

Al met al een zeer geslaagde trip, in prettig gezelschap en met veel opgedane inzichten en inspiratie. De Nederlandse Startup scene is goed bezig en Philadelphia Zorg maakt zichzelf daarin graag zichtbaar. Waarom? Innovatie in de Gehandicaptenzorg is hard nodig en tegelijk een flinke uitdaging, alleen kunnen we de zorg niet innoveren of disrupten. Samen met Startup partners wél, Philadelphia Zorg bezit een enorme bak aan klantkennis die reuze interessant is voor een ieder die technologische of sociale innovaties wil ontwikkelen voor de zorg en maatschappij. Kwetsbare burgers met een verstandelijke of psychosociale uitdaging hebben evenveel recht op het verkennen van innovaties als jij en ik. Daar maakt Philadelphia Zorg zich hard voor en daar haal ik mijn dagelijkse innovatie passie uit. Want zoals gezegd, ooit hoop ik de poster van Loesje hardop uitgesproken worden door die burgers: “vroeger dacht ik dat mijn beperkingen mijn grenzen waren”.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website